Бойко Борисов за Слави Трифонов: Ако иска да е политик, да заповяда на избори

Бойко Борисов

© Георги Кожухаров

Бойко Борисов

Ако Слави Трифонов иска да е политик, да заповяда на избори. Ако иска да е водещ, да си прави шоуто. Аз не му се бъркам в тази работа. Така премиерът Бойко Борисов коментира пред журналисти 25-те въпроса, които му бяха зададени на 31 май от редколегията на шоуто по Би Ти Ви.


"Нито ме интересува Слави Трифонов, нито шоуто му. Аз що за човек е, съм го оценил, когато е дошъл при мен с неговите въпроси. Оттам нататък рекламата, която си прави на мой гръб... Нито ме интересува дали ще води, дали няма да води, къде ще води, как го води. Това си е лично негова работа. Ама така да ме провокират с въпроси с щял да прави, да не прави... Не ме интересува. Това не ме интересува дали има въпроси той към мене. Той изговори толкова лъжи за мен. Нека да продължава да си ги говори... Тити Папазов ми зададе сто въпроса и не можа да вземе даже един съветник в София", заяви премиерът в отговор на журналистите, които се интересуваха дали се е уплашил да гостува в "Шоуто на Слави".


Списъкът с 25-те въпроси, отправени към премиера, беше предшестван от покана към Борисов да гостува в шоуто. Тя беше отправена към него на 19 май от Иво Сиромахов, който говори от името на всички сценаристи на предаването. "Натрупаха се много въпроси през последните месеци, казаха сценаристите и уточниха, че на тези въпроси заедно с въпроса защо половината от парите на държавните дружества се държат в една търговска банка, а именно - Корпоративна търговска банка, искат да получат отговор. По думите им така и зрителите ще научат отговорите на тези въпроси", пише в сайта на шоуто по повод поканата. 




Това обаче не е първият случай, при който в предаването се дискутират действията на правителството и премиера. Поканата към Борисов беше предшествана и от разговор между сценаристите и водещия Слави Трифонов, в който те настояха той да разкаже подробности как са се развили през времето личните му отношения с Бойко Борисов. Повод за това стана реплика на премиера в интервю за журналистката от Би Ти Ви Миролюба Бенатова, в което той заявява: "А снощи (вероятно се има предвид вечерта на 5 май - бел.ред.) "Шоуто на Слави" беше отвратително. Толкова помия по мен в национална телевизия - аз можех отдавна да го приключа, но считам, че не е демократично", коментира тогава премиерът.


Директорът на Би Ти Ви Вики Политова коментира вчера в интервю за в."24 часа": "Докато зрителите на Би Ти Ви оценяват "Шоуто на Слави" високо, ние ще се стремим да го имаме в програмата си и да го развиваме." Изказването й е в отговор на слухове, че от есента предаването ще се излъчва по "Про.БГ", след като двете телевизии вече имат един собственик - СМЕ (Central European Media Enterprises Ltd). Договорът на "Шоуто на Слави" с Би Ти Ви е едногодишен и изтича през септември.


Вчера напрежението между министър-председателя и водещия беше коментирано и от Красимир Гергов - съсобственик в компанията, която притежава Би Ти Ви. Ръководството на медията обаче не заема позиция по задочния спор между премиера и водещия. Гергов заяви:"Аз определено мога да кажа, че Слави е бил един от най-близките приятели на Бойко Борисов. Това, че те двамата в момента се карат... Ако примерно някой каже за мен, че аз съм бил  приятел с някого навремето и съм прекарвал цели вечери с него, аз мога да кажа защо съм го правил. За мен по-важно е те, когато са били близки, какви са били отношенията им, не са ли разбрали - единият, че другият не става за другия, или по-точно, че Слави е лош човек, или пък за Бойко, че е лош премиер. Защо Слави не го е казал? Това е по-важното, което за мен движи правилните сили на обществото в правилната посока."

Ключови думи към статията: