Congratulations, Borisov! Да-да, ама не

За година Б. Б. e загубил 7% подкрепа, кабинетът му – 10
12 юли 2010 21:25,
389
Congratulations, Borisov! Да-да, ама не
Снимка: БГНЕС

За една година премиерът Бойко Борисов е загубил 7% от одобрението за дейността си (от 69 на 62%). 

В момента премиерът е подкрепян от ¾ от младите хора на възраст под 30 г., от две трети от заможните, висшистите, столичаните и жителите на областните градове.

Това сочат резултатите от проучване на общественото мнение за работата на правителството и на 41-вото народно събрание през първата една година, извършено от Националния център за изучаване на общественото мнение (НЦИОМ).

Най-големите успехи на правителството през първата година на управление според анкетираните са: борбата с престъпността и корупцията, размразяването на еврофондовете и реформите в държавната администрация.

Критиките към кабинета "Борисов" от началото на неговия мандат до сега са свързани с липсата на добри резултати в икономическата и в социалната сфера – свиването на доходите.

Според сондажа на НЦИОМ 44 на сто от българите одобрявят дейността на кабинета, неодобрението обаче също е високо – 37%.

Така от август 2009 до юли 2010 г. кабинетът на ГЕРБ е загубил 10% от одобрението за работата си.

Още преди Бойко Борисов да оцени работата на кабинета си през първата година с „много добър”, социолозите регистрираха, че симпатизантите на ГЕРБ дават аналогична оценка – много добър 4,50.

Още по темата

Средната оценка на пълнолетните българи за работата на кабинета обаче е добър 3,80.

76% от избирателите на БСП пишат оценка 2, най-много 3 за работата на кабинета през първата му година.

Подобни са оценките и на избирателите на ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


389
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
328
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В класацията за "Технически ръководител на обект" за България е Бойко Борисов!Честито на победителя!!!!
327
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нанай - мечтай си!!
326
0
 
0
 
! Отговори
до 374 преди 13 години
Ха ха" Гладна" кокошка избори сънува
325
1
 
3
 
! Отговори
Нанай си преди 13 години
Интересна стъкмистика,но ще се види на предсрачните избори :))) !!!!
324
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Една година след победата на ГЕРБ на изборите:Живея много по-добре, а и страната се развива9%Не виждам особена промяна, ама поне не е по-зле37%Ужас е, разсипаха и малкото останало в тази държава41%Слава Богу, че не гласувах преди година5%Стига сте ме занимавали с тази политика8%Общо гласували: 19423Нещо статистиките се разминават мисля!
323
0
 
3
 
! Отговори
Хехе преди 13 години
Единствената работа ,коята наистина вършат е да си пишат статистиката! Няма начин точно младите и разумни хора да подкрепят в такъв галям процент ,някой който се издъни и продължава да го прави всикидневно.
322
1
 
0
 
! Отговори
Тъпира преди 13 години
Да бе дигнал той сам... Сега ще кажеш че и той прибира и парите за газа. :) Малко не си в час със случващото се в момента май май :Р
321
3
 
1
 
! Отговори
Дедка преди 13 години
То е ясно, че избирателите на БСП са , така че техните оценки могат да бъдат просто игнорирани... не знам колко трябва да си зле, за да продължиш да стоиш зад хора, които се изложиха толкова грозно! Не съм особен фен и на ГЕРБ, но ми харесва как се опитват до момента и стискам палци да се справят с всичко, защото това е за доброто на ВСИЧКИ НИ!!
320
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Izob6to ne se penim,otkazahme se. 4upete si glavite s Boiko 6langadjiqta,slu6aite si 4algi4kata,az v Bg ne se vra6tam! Poumnql naroda.....lele maiko,Pacule,kakvi gi dranka6?
319
0
 
8
 
! Отговори
българин преди 13 години
Че БСП и ДПС са недоволни от Борисов - ясно е. Сега плюскат неговите хора. Това обаче (ако е вярно), че 3/4 от младите под 30 г. и 2/3 от "заможните, висшистите, столичаните и жителите на областните градове" го подкрепят, е трагично. Трагично е, защото той в същност нищо хубаво не е направил, а направи една ГОЛЯМА беля - ВДИГНА ЦЕНИТЕ НА ГАЗ, ТОК И ПАРНО! Не е цитирано отношението на симпатизиращите на Синята коалиция.
318
0
 
4
 
! Отговори
Истината преди 13 години
Турчина Калин нарича Борисов комунист и тръби,че само ДПС ще ни спаси,сещайте се коя партия мрази турчина ;) БСП е мразената партия от турците,но все така става,че българите гласуват за БСП,а турците за ДПС и после БСП е виновно,а турците се покриват.Б.Б. редовно си разговаря и докладва на американския посланник,така че въобще не го причислявайте към БСП.Той си е един,Бойко задната каквото му каже САЩ и намазания с фон дьо тен до гуша техен посланник,това прави.
317
7
 
2
 
! Отговори
днесбгбкп преди 13 години
Да, да ама да. Според социологичните проучвания това е първия кабинет който има такъв висок рейтинг след първата година на управление.
316
0
 
4
 
! Отговори
Да,ама не преди 13 години
Къде видяхте борба с корупцията и престъпноста?!?Всичко друго може,но това НЕ се случи.Даже средствата от митниците намалява в сравнение с миналата година,когато и кризата беше в пика си.Пълен популизъм щели да намалят корупцията и да вдигнат приходите от митниците,та те даже не можаха да задържат старите нива на събираемост.А американския посранник,които дава "съвети" и "предлага" допълнително усира нещата.
315
0
 
0
 
! Отговори
1 преди 13 години
Ееее аман от неграмотни учители "- изречнието се " ехоо
314
1
 
4
 
! Отговори
Скъсай си дипломата преди 13 години
Ами такива вишисти като тебе - с лопата да ги ринеш!!! Нов Български, нали? Да ти кажа нещо - изречнието се започва с главна буква, накрая има точка. Емотиконите са символ на простащината, обладала цяло едно поколение. Честито!
313
4
 
2
 
! Отговори
ликтор преди 13 години
Само Синята Коалиция качва малко проценти !Вярно с малко ,но все пак качва !Това е автентичната дясна партия .Какви АТАКА , какви ГЕРБ - видя се че нямат ресурс да управляват !
312
2
 
8
 
! Отговори
az преди 13 години
Открит е форум във facebook - ,, НИТО ЕДИН ГЛАС ЗА ГЕРБ,,
311
1
 
22
 
! Отговори
До 354 преди 13 години
Аз пък съм висшист и не съм бил симпатизант на ГЕРБ и Бойко.Жената също е висшистка ,синът също но те гласуваха за ГЕРБ .Отношението към ГЕРБ и Бойко за една година им стана като моето-отрицателно.
310
0
 
7
 
! Отговори
sidi преди 13 години
Правилно така е,защота не се искат ,нито търсят знаещи.Университетите,като автономни, са се превърнали в комерсиални гнезда и гледат как повече пари да влизат в касите им.
309
1
 
8
 
! Отговори
МоРсКи преди 13 години
Абе пацо с какво е поумнял народа?Какъв е примера за Габрово?Бойко ни разиграва както всички в последните 20г.Прави само цирк.Сутринта "ще направя еди какво си", а след обяд "а така ли бях казал сутринта".