Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.07.2010 07:00 - ЕТО как БОЙКО РАЗГОВАРЯ с ПУТИН - ТОВА се КАЗВА БЪЛГАРСКИ МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ! НЯКОЙ ДРУГ ДА ГО МОЖЕ?
Автор: gerbsenior Категория: Политика   
Прочетен: 13968 Коментари: 18 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

                                         Много се каза и изписа за цената на газа, тя и сега е предмет  на преговори. Ще успеете ли да я намалите с 15% и какво чисто стратегически  успяхте да направите в преговорите с Русия и премиера Путин?

 

                                          - Видяхте, че и руските медии истеризираха в един момент.  Писаха за газова война с България, Борисов, Путин, какво ли не. Всъщност, когато  разговарях час и половина по телефона с премиера Путин по всеки детайл, той се  съгласи с всичко, което казах. И то не защото аз съм го казал. Просто след всеки  въпрос го питах - а ти какво би направил на мое място? Накрая той каза - да.  Попитах го: защо ти си толкова години лидер в Русия? Защото руският народ е  разбрал, че ти защитаваш неговите интереси, защото върна самочувствието на  Руската федерация. Аз не искам нещо друго, искам също, макар че сме малки. Искам  просто да преговаряме с достойнство и за нашите интереси. Хората, които са ме  избрали, очакват, като седна на преговори, да защитя техния интерес. А той е да  печелят повече пари, да имат повече изгода, да живеят по-добре. Защото сега  българите разбират, че в условията на криза правя всичко да са най-малко зле.  Следващите 2, 3, 5, 10 години кризата ще отмине, хората трябва да живеят в  държава с ред, законност и най-вече да печелят по-добре, да отиват в магазина  по-спокойно. Затова на няколко пъти казвам: Путин ме разбира по-добре заради  това, че съм твърд в преговорите, отколкото тези в България, които казват: ама  той замрази "Белене" или спира "Южен поток", или затвори Бургас-Александруполис.  Дори вицепремиерът Зубков каза: и най-малката опасност да има за екологията в  Бургаския регион, не правим проекта. А тук ме натискат да го правя. Българите от  БСП, от ДПС. Те ме карат да правя проекта.




Гласувай:
9



1. finbel - само за информация
12.07.2010 13:52
да споделя, че откакто басейна Спартак е собственост на МВР температурата на водата падна с 7 градуса. Това ще доведе до отлив на клиенти, те са 1500 души на ден, по-малки печалба и занемаряване на комплекса. Този реален пример приемете като метафора и после го проектирайте върху българската енергийна политика. вярвам, че сте разбрали мисълта ми.
цитирай
2. razkazvachka - Няма втори като него!
12.07.2010 14:55
не бива да се противоречи на... кого...
цитирай
3. stany1979 - Направо не знам как не го е набил...
12.07.2010 15:50
То с Бойко лягаме с него ставаме,ще има България и след него както е имало и преди това,само дето по прост и глупав управник никога не сме си избирали! Жалко че толкова хора , дори и умни го направиха премиер!
цитирай
4. evrazol - +
12.07.2010 15:57
Искам просто да преговаряме с достойнство и за нашите интереси. Хората, които са ме избрали, очакват, като седна на преговори, да защитя техния интерес. А той е да печелят повече пари, да имат повече изгода, да живеят по-добре. Защото сега българите разбират, че в условията на криза правя всичко да са най-малко зле. Следващите 2, 3, 5, 10 години кризата ще отмине, хората трябва да живеят в държава с ред, законност и най-вече да печелят по-добре, да отиват в магазина по-спокойно.

Скоро не бях чувал български политик да говори за достойнство. Нещото, което ни липсва масово.
цитирай
5. pontis - браво.
12.07.2010 15:59
.. на Путин.
цитирай
6. petra111222 - :))
12.07.2010 16:10
усмивка за pontis !
цитирай
7. dantonov - След като цената на газа се вдигна с ...
12.07.2010 16:39
След като цената на газа се вдигна с 27%, сега говорим да се намали с 15%?
И това ще считаме за успех???
Успех ще считам, ако цената се намали с над 30% което е реално! Реално ще е, ако се махнат посредниците!
Обзалагам се, че реалното намаление ще бъде не повече от 10-12% и посредниците няма да бъдат махнати. И ще ни приглушат ушите, че това е успех...
цитирай
8. svilen75 - Дами и господа, това е разговора, ...
12.07.2010 18:34
Дами и господа, това е разговора, преразказан от Бате Боко за пред българските медии. Дали е било така, само един бог, Боко и Путин знае. То пък намерил с кого да се сравнява Боко, да беше стока и Путин ... Ама в крайна сметка резултатите са важни. Викаше Боко, че няма да пуска Белене и Южен поток - какво стана и какво ще стане??? Ще клекне, то е ясно. Само, дето не сме видели нито разчети, нито екологични оценки за проектите. А какво стана с Набуко??? Какво стана със стратегическата девирсефикация??? Само от думи и ежене файда няма. Какво научихме от този разговор на Бойко? Че може да се държи селски и на най-високо ниво. Нищо друго. Никакъв резултат. А какво ли му е отговорил Путинката, че нещо не се разбра от интервюто? Не се разбра, но може би е било следното: Не ми пука за теб и за народа ти, пука ми за мен и моите парички. Газа си е мой, така, че прави се на Господ колкото си искаш, ама накрая ще купиш от мен на цена, която аз ти кажа.
цитирай
9. raders - След като цената на газа се вдигна с ...
12.07.2010 18:35
dantonov написа:
След като цената на газа се вдигна с 27%, сега говорим да се намали с 15%?
И това ще считаме за успех???
Успех ще считам, ако цената се намали с над 30% което е реално! Реално ще е, ако се махнат посредниците!
Обзалагам се, че реалното намаление ще бъде не повече от 10-12% и посредниците няма да бъдат махнати. И ще ни приглушат ушите, че това е успех...


Ето това не мога да проумея. Защо са нужни тия посредници. Те са си обикновени търтеи, които грабват лъвския пай от печалбата, без да са си помръднали пръста. Просто трябва да бъдат изритани и това е. Но не ги изритват и се чудя защо. Вероятно много хора от властта пълнят гуши покрай тях.
цитирай
10. vmir - Правилна е аргументацията на бате Бойко!!!
12.07.2010 18:56
Кютуци, които не го разбират, нямат работа във властта.
цитирай
11. penchoan - Борисов го е страх
12.07.2010 19:25
Като е толкова загрижен Борисов за България, защо не свие сърмите на разгащения американски посланик, а го търпи да си дава мнението за всичко?
Дори Първанов се възмути от наглостта му, а Бойко мълчи.
цитирай
12. podvodni - Ейййй, умря циганката дет го хва...
13.07.2010 00:26
Ейййй, умря циганката дет го хвалеше и сам започна. А лошото е, че си вярва.
цитирай
13. inalii - Защо?
13.07.2010 01:02
Аз гласувах *минус* на материала ти. А *някой* го направи на *плюс*. Не че това има значение - просто въпрос на дребнава справедливост.
цитирай
14. inalii - Благодаря ...
13.07.2010 01:25
За светкавичната поправка на модераторите. Но за да бъдем точни, извадете още *едно* от гласувалите *за*. А иначе, лека нощ! И предварително благодаря за бъдещите минуси в блога ми.
цитирай
15. zemaria - Редовното препечатване
13.07.2010 02:05
на пропагандни материали от здравко дунов е част от новата политика на блогбг за изпълняване на партийната повеля-хляб или свинец. Иншаллах,ние, публиката, и тоя ще изтърпим -ние патрона Му изтърпяхме 35 години, та слугата ли няма да изтраем още десетина месеца.
цитирай
16. vmir - + Щях да се въздържа от мнение, ако повечето коментари не показваха заинтересована тенденциозност
13.07.2010 05:57
Щях да се въздържа, ако повечето коментари не показваха заинтересована тенденциозност от това България да е представлявана от лидер, който няма как да зяави, че предсттавлява всички, защото това означава игнориране на водещата роля на някои от тях.

Тревожно, нали? Какво ще прави компанията на онези, които пълнят гушки от посредничества между български и руски компании, и към себестойността на стокооборота добавят стойността на промотираните “истини” за ЕС и САЩ? Кой ще ни напомня колко са тъпи американците или разложени европейците, кой ще се прави, че е чул нещо съвсем различно от казаното, за да държи в страх и напрежение неинформираните или онези, на които задълженията не са свързани с информация? Кой ще предотвратява “трагедията” България да взема пример от държави, преживели Ренесанс, Просвещение, буржоазни революции, промишлени, индустриални, технологични и прочие епохи, ако не използва настоящата информационна революция, за да плюе, храчи и псува държавите, в които човешкия гений твори красоти, удобства и блага, а у нас прехвърля кон с каруцата през ограда, за да натовари и открадне кабелите за предаване на информацията?

И още нещо – статута на един посланик предполага да ни предаде посланията на държавата си, а “свиването на сърмите му” означава едностранно прекратяване на взаимоотношенията със страната му. Нищо лошо в това, че ни съветва да си решаваме проблемите както в родината му, вместо да ни предлага решения “за умни и демократични като нас”. Хомосексуализмът, за който ни посъветва посланикът, не е от вчера, когато сме го признали у нас, а хората на запад отдавна са преминали през фазата на признаването му, решаването на проблемите, които го съпътстват. Знаят също от опит, че легитимацията на отклоненията от традицията намалява криминогенността и извращенията, които цъфтят при замазване или потулване на проблема от корист или примитивно самоизтъкване чрез заклеймаване на други, които може дори да не са хомосексуални, за разлика от онези, които правят капитал от “борбата” срещу останалите хомосексуалисти, които открито се легитимират, за да покажат, че нямат скрити престъпни или манипулаторси намерения. Същото се отнася и за прозрачността, за която настоява посланикът на САЩ, а настояванията му показват вярата, че можем да скъсаме с практиката на потайните задкулисни управленски и стопански интриги и престъпления.

p.s. Най-жалкото в тази антизападна риторика е, че руснаците не по-малко от нас се стремят да подражават на запада и да копират от него, но интересът на нашенските "русофили" e Русия да се поевропейчи преди нас, а ние да научаваме за запада от руснаците като най-прогресивни и умни, защото от феодализма скочиха направо в комунизма, който май беше неизбежен ли, що ли...
цитирай
17. ok3223 - Пак Мирчо
16.07.2010 05:56
Ни показваш, че много пишеш и нищо не казваш. Има азбучно правило. На думите да е тясно, на мислите(ако има такива),широччко.
За посредниците.
Кои и какви са, и защо са. Защо ни дрънка общи приказки. Защо не ги посочи поименно. Кой с колко и защо, на какво основание и право във веригата от посредници, и с колко % покачва цената. Може ли и как, по какъв начин да се мине без тях. Конкретно, ясно и точно.
Говори глупости и на ТИ, на премиера на едната Русия, за който ...меко казано, Боко е ливада. И този Путин, като фелдфебел на доклад пред генерал само климал с глава на бисерите, които му редял наш Боко. И това го говори, като се хвали сам(умря циганката, която го хвалеше) ген.лейтенанта от полицията и м-р председател на мънечката България д-р Бойко Б.
Ега ти и хумореските, коИто каканижи.
Не е намалил и няма да намали нищо от цената, защото в политиката е 0. От наговорените без нужда глупости против Русия. От ПРО-то америкнско, което разполага на наша територия. Руснаците гледат на него като на потенциален недоброжелател, и няма, и да могат, да остъпят нито педя. А за тях, като монополисти и продаввачи е задача №1, да смъкнат по 9 кожи, ако могът, от свойте недоброжелатели. Москва на думи на вярва, а само на дела.
За американския поссланик.
Този ни третира като БАНАНОВА РЕПУБЛИКА. Не му е работа на посланик на чужда държава да се меси във вътрешните работи на суверенна държава. Това е недопустим гаф и нон сенс от най-висш порядък в дипломацията. Ако има нещо да каже и иска да каже, има си начини и средства, и м-р на външните работи.
Но да "съветва" и дава оценки и публично е недопестима намеса. И ТУК има думата Б.Б. да отреагира и го постави на място.
Никой друг посланик, а те се много, не си е позволил такава нетактичност.
цитирай
18. lambo - Не е вярно, че "българи" от ДПС го натискат за нефтопровода Бургас- Александруполис
25.07.2010 09:05
Турция с четири очи гледа, вместо този, да се построи заместващия го в нейна територия Самсун - Джейхан. Бойко лъже в този случай. И не му е за пръв път

Той изобщо ми изстина на сърцето, когато остави в сила расисткия праг, с който предишните спряха детските на над половин милион НЕ-цигански деца
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gerbsenior
Категория: Политика
Прочетен: 1810819
Постинги: 610
Коментари: 1666
Гласове: 3891
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031